GOTUJ Z GŁOWĄ, CZYLI ZDROWE POSIŁKI NA CAŁY DZIEŃ
Data dodania: 04-10-2019

W  dniu 3 października Pani Beata  Słabkowska zaprosiła uczestników kampanii społecznej DNI UCZENIA SIĘ DOROSŁYCH do uczestnictwa w zajęciach  kulinarnych, które odbyły się na terenie warsztatów gastronomicznych RCEZ a ich hasło  przewodnie brzmiało GOTUJ Z GŁOWĄ, CZYLI ZDROWE POSIŁKI NA CAŁY DZIEŃ.


Prowadząca, jako doradca dietetyczny zapoznała uczestników z zasadami zdrowego  żywienia. Okazało się, że jedzenie to nie tylko sprawa żołądka, ale głównie głowy.  Pani Słabkowska przekonywała, że to w głowie rodzą się pomysły na zdrowe zakupy i ciekawe potrawy. Uczestnicy przygotowali smaczne i proste dania. Ważnym elementem spotkania była wspólna degustacja przygotowanych potraw. Wszyscy chętnie dzielili się wrażeniami.

Dodatkowo każdy uczestnik zajęć kulinarnych otrzymał przygotowany przez prowadzącą poradnik zawierający m.in kilka prostych do zastosowania rad dotyczących mądrego odżywiania oraz przepisy na pyszne potrawy. Poradnik ten jest również dostępny poniżej.

 

Poradnik - gotuj z głową

Galeria